• Lekfulla ekologiska babykläder
Fri frakt över 99:- / Snabb leverans

Vad vi gör för mljön & ert barns bästa

Närproducerat - Vi väljer att satsa på närproduktion i Sverige och Europa under rättvisa arbetsförhållanden. Förutom dessa aspekter är det viktigt för oss att veta att våra produkter produceras i fabriker där anställda har en rättvis arbetsmiljö och får lön för sitt arbete utan att utsättas för skadliga kemikalier. Genom att välja en närproducerad produkt med korta transporter bidrar du & din familj till mindre miljöutsläpp & en hälsosammare luft.


Kläder med kvalitet – Lekfull design Vår design idé är att producera hållbara kläder med hög kvalitet. Det bästa valet för ditt barn och för miljön i 100% ekologiskt odlad bomull, giftfria tryck och nickelfria metaller. Vi använder oss av miljöcertifierad tillverkning så långt det bara är möjligt för oss. Vi inspireras av våra egna sagofigurer och vår sagan som handlar om vänskap och gemenskap – där alla barn är viktiga och just du är bra som du är!


Ärva, skänk till välgörenhet - mi&u´s kläder ska vara ärvbara. Vi väljer noga ut materialet för att form och funktion samt utseende ska hålla att ärvas av andra små prinsar och prinsessor. Vi tummar inte på kvalitet för ett lägre pris.


   

Återvunnet -Alla våra pappersprodukter som vi använder oss av bådepå våraprodukter och i våra utskick är skapade i återvunnet papper.

Nickelfritt - Alla metaller vi använder oss av i våra produkter samt paketering är nickelfria. 

 

BPA-fritt - Våra nappar är BPA-fria och uppfyller Europa-standarden EN-1400, sköld & knopp tillverkad av CoPET och produkterna är producerade av ESKA i Sverige.


Ekologisk bomull 

Förutom att kläderna ska vara fina, bekväma och mjuka ska de givetvis inte vara skadliga, vare sig för barnet eller för miljön. 

-Våra tyger på mi&u design är OEKO-TEX märkta vilket innebär att tygerna är ekologiska 

-Ekologisk bomull innebär att varje enskild bomullsfiber är upp till 3 gånger starkare än en vanlig bomullsfiber, vilket skapar slitagetåliga produkter.

-Produktionen kommer att ha minskad miljöpåverkan under hela sin livscykel från odlingens start till slutproduktionen. 

För oss är det viktigt att våra kläder är mjuka & bekväma att leka i när vardagens alla små äventyr tar fart. 

Vårt mål är att lämna över en bättre värld till våra barn!